Berjer koltuk nedir, nereye koyulur ve nasıl kullanılır?
Bu yazımızda son yıllarda modern dekorasyonun vazgeçilmez parçalarından biri olan berjer hakkında tüm merak ettiklerinizi kaleme alacağız.
Konforlu ve klasik koltuklardan farklı yapısıyla dikkat çeken berjer koltuk modelleri, tasarımıyla da dekorasyonun önemli bir parçası olmaya devam ediyor.
Peki, berjer koltuk nedir? berjer koltuk nereye koyulur?
Berjer Koltuk Nedir?
Ayak kısmı normal koltuklara göre daha yüksek ve farklı tasarımlarla üretilen, genellikle belirgin kolçaklara sahip olmakla birlikte oturma kısımları da diğer koltuk tiplerine göre biraz daha geniş yapıda olan ürünlerdir diyerek, berjer koltuk nedir? sorusunu genel anlamda yanıtlayabiliriz.
Berjerlerin ortaya çıkış hikâyesi 1700’lü yıllara dayanacak kadar eski olsa da popülerliği son yıllarda daha fazla artmış, modern tasarımlar ile günümüzde yeni nesil dekorasyon çalışmalarının önemli bir parçası haline gelmiştir. Farklı birçok renk ve tasarım seçeneği sunması, bu koltuk çeşitlerinin dekorasyon çalışmalarına olan katkısını artırmıştır.
Oturma odası, salon, çalışma odası ve birçok alanda çok rahat bir şekilde kullanılabilecek şekilde tasarlanan berjer koltuklar, estetik duruşunun yanında sağladığı konfor ile dikkat çekiyor. Kullanıcısına muhteşem bir keyif verecek yapıda üretilen berjer koltuk çeşitleri, sağladıkları rahatlık nedeniyle de her alanda sıklıkla tercih edilmektedirler.
Berjer Koltuk Nereye Koyulur? Nerelerde Kullanılır?
Berjer koltukların en sık kullanım şekli, L koltuk takımlarının tamamlanması amacıyla kullanılmasıdır. Bunun dışında diğer oturma ve koltuk takımlarımdan tamamen bağımsız olarak, berjer koltuğun boyut ve şekline uygun olacak şekilde her alanda çok rahatlıkla kullanılabilir.
Berjer koltukların en temel kullanım amaçlarından biri de kitap okumak için rahatlık sağlamaktır. Kolçak kısımları daha belirgin şekilde imal edilmiş modeller, sağlıklı ve rahat bir okuma sağladığı için kitap okumayı sevenler tarafından tercih nedeni olmaktadır.
Salonlar, oturma ve çalışma odaları gibi yaşam alanınızın farklı bölgelerinde tercih edebileceğiniz berjer koltuk modelleri, şık ve işlevsel yapıları ile hem dekoratif amaçlı hem de rahat kullanımı nedeniyle mutfağınızda da yer alabilir. Berjerlerin temel özellikleri geniş kolçaklı olmaları olsa da kolçaksız veya yedirilmiş kolçak şeklinde imal edilen modelleri de bulunmaktadır. Böylelikle farklı alanlarda kullanım için, fazlasıyla müsait ürünler arasında yer alır.
Berjer Koltuk Seçiminde Neler Dikkate Alınmalı?
Yaşam alanlarının dekorasyonunda kusursuz bir tamamlayıcı olan berjer koltuk seçimi yaparken, bazı hususları dikkate almanız hem dekorasyon hem de rahat bir kullanım imkânı sunar. Bu ürünler genel hatları ile her dekorasyon çalışması ile sorunsuz bir uyum sağlarken, daha estetik bir ortam oluşturmak ve en doğru ürünü seçmek için aşağıda verdiğimiz maddelere dikkat edilmesi gerekir.
Diğer Öğelerle Uyum Yakalayın
Genellikle üzerinde fazla düşünmenize gerek olmayacak şekilde her dekorasyon ile uyum sağlayan yapıda bir ürün olsa da birçok renk ve tasarım seçeneğinin bulunması, seçiminizi biraz daha zorlaştırabilir.
Şayet dekorasyonunuzda canlı ve karışık bir renk yapısına yer veriyorsanız, berjer seçiminde de buna önem vermelisiniz. Çok hareketli bir ortamda kullanacaksanız, Retro olarak veya Patchwork olarak bilinen karışık renk yapısına sahip berjer modelleri arasından bir seçim yapabilirsiniz.
İhtiyacınızı Belirleyin
Koltuğu hangi amaçla nerede kullanacağınız, seçim yaparken dikkat etmeniz gereken bir konudur. Şayet kitap okurken rahat olmak için berjer koltuk alacaksanız, geniş ve düz kolçaklı modellere yönelmeniz gerekir. Okuyucular için kolçakların uygun olması, rahatlık ve sağlık açısından önem taşır.
Dekorasyon çizgilerini yansıtmasının yanı sıra L koltuk takımını tamamlamak amacıyla yapacağınız seçimlerde, renk uyumunu yakalamak biraz daha öne çıkmaktadır. Mutfağınızda dinlenmek amacıyla almak istediğinizde ise, biraz daha minimal berjerleri tercih edebilirsiniz. Diğer yandan balkonunuzda da rahat bir dinlenme için, yine minimal modelleri tercih edebilirsiniz.
Bu Yazıyı Paylaş!